Tania Mulder

Intimiteit in bed verbeteren

Als intimiteits-sekscoach die mensen helpt om hun seksleven te verbeteren, begrijp ik als geen ander waarom het volgen van een workshop zo waardevol kan zijn. Het is namelijk zo dat je seksuele vaardigheden en inzichten meestal niet van je ouders leert en ook niet op school. In deze blog zullen we dieper ingaan op waarom het belangrijk is om een workshop te volgen en waarom het begrijpen van de grote verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke opwinding zo cruciaal is.

Waarom een erotische workshop volgen?

Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen waarom het volgen van een workshop zo’n goede keuze is. Seksuele voorlichting is vaak beperkt tot biologielessen op school en de rest leren we uit nieuwsgierigheid of via de media. Dit kan leiden tot onjuiste verwachtingen en onvervulde verlangens in de slaapkamer. Een workshop biedt de kans om op een veilige en educatieve manier te leren over seksualiteit, intimiteit en de kunst van plezier geven en ontvangen.

Het begrijpen van verschillende opwinding

Een van de meest cruciale aspecten van het verbeteren van intimiteit in bed is het begrijpen van de grote verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke opwinding. Mannen en vrouwen worden vaak anders opgewonden en wat voor de een werkt, werkt niet noodzakelijk voor de ander. Dit kan leiden tot misverstanden en frustraties in de slaapkamer.

Makkelijk opwinden: De kracht van fantasie maar ook een valkuil

Het is geen geheim dat mannen vaak snel opgewonden raken door een opwindende gedachte of fantasie. Sommige vrouwen delen deze eigenschap en kunnen zich volledig inbeelden in een opwindende scenario maar dit is de minderheid. Deze mentale stimulatie kan direct leiden tot opwinding. Het vermogen om seksuele gedachten vooruit te denken en te anticiperen op wat komen gaat, kan het verlangen naar seks vergroten. Maar zorgt er ook voor dat in deze momenten geen verbinding mogelijk is. Als wij in het hoofd zijn met seksuele gedachten kan je NIET samen in het nu zijn. In het nu kan je spelen, teasen, verassen en samen opgaan in het moment.

Volledige Ontspanning: Het Loslaten van Gedachten

Sommige mensen kunnen zich volledig ontspannen en het hoofd leegmaken tijdens seks. Dit is de ultieme vorm van ontspanning, waarbij alle dagelijkse zorgen worden losgelaten. Voor deze mensen kan seksuele opwinding ontstaan door volledig in het moment te zijn en zich over te geven aan het gevoel. Het vermogen om het hoofd leeg te maken en in het nu te leven, kan leiden tot intense opwinding en verlangen naar seks. Dit is begrijpelijk, aangezien het afschakelen van andere gedachten een diepe focus op het seksuele aspect mogelijk maakt.

Mannen en Vrouwen: Individuele Verschillen

Hoewel mannen over het algemeen gemakkelijker opgewonden raken, geldt dit niet voor iedereen. Ongeveer twee van de tien mannen hebben minder zin in seks. Deze mannen zijn vaak workaholics en hebben moeite om werkgerelateerde zaken los te laten. Ze vinden het lastig om hun gedachten te verschuiven naar seksuele verlangens of volledige ontspanning.

Bij vrouwen blijkt ongeveer 60% van degenen in langdurige relaties hier last van te hebben. Deze vrouwen ervaren moeilijkheden om hun hoofd op een seksuele manier te gebruiken en raken minder snel opgewonden door opwindende gedachten. Ze hebben meer nodig om opgewonden te raken in vergelijking met de meeste mannen. Daarnaast zijn er vrouwen die hun hoofd niet primair gebruiken voor seksuele gedachten, maar meer gericht zijn op het voelen en beleven van seks. In deze gevallen moet het hoofd leeg zijn en is het van belang dat de partner ook in het moment aanwezig is. Hier ligt mijn focus op omdat ik van mening ben dat dit de meest intense vrijpartijen zijn. SAMEN!

Mentale Blokkades en Emotionele Veiligheid

Voor zowel mannen als vrouwen zijn er andere factoren die van invloed zijn op seksuele opwinding. Mentale blokkades, overtuigingen over seks en het gevoel gezien en gehoord te worden door de partner spelen een belangrijke rol. Het hoofd speelt een cruciale rol bij het bepalen van onze seksuele beleving. Als er blokkades zijn of als negatieve overtuigingen over seks overheersen, kan dit de opwinding belemmeren.

Voor vrouwen zijn er vaak meerdere elementen belangrijk om opgewonden te kunnen raken en zich veilig te voelen. Emotionele verbondenheid, het ervaren van vertrouwen en het gevoel hebben dat hun partner hen begrijpt en respecteert, zijn essentieel. Het hoofd moet vrij zijn van afleidingen en zorgen om optimaal van het moment te kunnen genieten.

Conclusie: De Grote Verschillen tussen Mannelijke en Vrouwelijke Opwinding

In deze blog hebben we de opwindende verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke opwinding besproken. Terwijl mannen vaak snel opgewonden raken door mentale stimulatie en het vermogen om zich volledig te ontspannen, hebben vrouwen vaak meer tijd nodig en zijn andere factoren zoals emotionele verbondenheid en gevoel van veiligheid belangrijk. Het hoofd speelt een centrale rol bij het bepalen van onze seksuele beleving en het overwinnen van mentale blokkades kan de opwinding vergroten.

Het begrijpen van deze verschillen is essentieel om een bevredigend seksleven te creëren, zowel voor individuen als voor koppels. Communicatie, openheid en het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving zijn belangrijk om elkaars behoeften en verlangens te begrijpen en te respecteren. Samen kunnen stellen werken aan het verdiepen van hun intimiteit en het ontdekken van meer passie in de slaapkamer.

Samen op les? Met een persoonlijke prive worksohop of via een online training

Workshop 1

Zoals boven uitgelegt, jullie oefenen alleen de aanraking “Vanuit verbinding en gevoel” op elkaars rug en de kleren blijven verder aan. De seksles oefenen jullie veilig thuis met de online training: “sekstechnieken vanuit een ander perspectief”

Meestal hebben we daarvoor 2 á 2,5 uur nodig en de kosten zijn: €290,- per workshop voor twee personen.

Workshop 2

Willen jullie de uitgebreide versie van deze workshop waar jullie wel intieme dingen oefenen, zoals bijv. Body2body, schaamstreekmassage (Vulvamassage), penismassage, G-spot? Orale seks en Gemeenschap oefen wij NIET live! Hier krijgen jullie toegang naar mijn online seksles filmpjes. Ik kan hier uiteraard wel advies op geven.

Meestal hebben we daarvoor 3 uur nodig en de kosten zijn: €360,- per workshop voor twee personen.

Erotische massage

In deze workshop leer ik jullie hoe je elkaar een erotische massage geeft. Hier ligt de focus dus meer op de aanraking (massage). Body2body, schaamstreekmassage (Vulvamassage), penismassage, G-spot stimulatie.

Ook hier krijgen jullie toegang naar mijn online seksles filmpjes. 

Meestal hebben we daarvoor 2,5 uur nodig en de kosten zijn: €290,- per workshop voor twee personen.

error: Content is protected !!

Verbeter je seksleven

Blijf op de hoogte van nieuwe podcasts, tips & nieuwe trainingen

Gefeliciteerd met het verbeteren van je seksleven