Geen zin in seks bij vrouwen: oorzaken en oplossingen

Als vrouw komt het vaak voor dat je geen zin hebt in seks.

Een oplossing voor geen zin in seks bij vrouwen kan zijn om op een andere manier te vrijen. Het vrijen vanuit gevoel en verbinding kan bijvoorbeeld meer intimiteit en plezier geven. Dit betekent dat je meer tijd neemt voor voorspel en dat je de tijd neemt om elkaars lichaam te ontdekken en te genieten van elkaars aanrakingen. Hiervoor zou jullie hoofd leeg moeten zijn. Beluister hier mijn Podcast over dit thema. Samen in het moment zijn, elkaar aanvoelen en met volledige aandacht met elkaar spelen vanuit verbinding.

Meer zin in seks door het begrijpen van de mannelijke en vrouwelijke opwinding.

Mannen en vrouwen ervaren seks anders en hebben ook verschillende behoeften. Zo hebben mannen vaak meer behoefte aan fysieke intimiteit/lust en seksuele aantrekkingskracht, terwijl vrouwen vaak meer behoefte hebben aan emotionele intimiteit en verbinding.

Om meer zin in seks te krijgen, is het dus belangrijk om te begrijpen wat je eigen behoeften zijn en die van je partner. Communicatie is hierbij essentieel. Praat met je partner over wat je wel en niet fijn vindt en wat je nodig hebt om meer zin in seks te krijgen. Het kan ook helpen om samen nieuwe dingen uit te proberen en te experimenteren in de slaapkamer maar dan wel vanuit de verbinding, dit is tenslotte waarom de vrouw steeds minder zin in seks heeft. Het gemis van emotionele intimiteit en verbinding.

Als je merkt dat je nog steeds geen zin hebt in seks en het je leven begint te beïnvloeden, dan kan het verstandig zijn om hulp te zoeken. Ik was jaren de vrouw die geen zin meer had in seks met mijn man en dit heeft mij bijna mijn relatie gekost. Bekijk mijn Tedtalk op https://tedxamstelveen.com/sprekers/tania-mulder/ of kijk onderaan direct de video.

Kortom, geen zin in seks is een veelvoorkomend probleem en kan verschillende oorzaken hebben. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen mogelijk, zoals het vrijen vanuit gevoel en verbinding en het begrijpen van de mannelijke en vrouwelijke opwinding. Het is belangrijk om open te communiceren met je partner en eventueel hulp te zoeken als het probleem aanhoudt.

Verbeter je seksleven

Blijf op de hoogte van nieuwe podcasts, tips & nieuwe trainingen

Gefeliciteerd met het verbeteren van je seksleven