Vrouwelijke seksualiteit

Vrouwelijke seksualiteit (opwinding)

Hoe werkt dat?

Veel vrouwen weten niet precies wat hun eigen gebruiksaanwijzing is als het gaat om seksualiteit. Ze hebben vaak wel door dat ze knuffelen en samenzijn belangrijk vinden, maar hoe dat werkt met zin maken, controle loslaten en je sensueel kunnen voelen, is vaak nog nieuw. Lees hier alles over hoe je eigen seksualiteit werkt, en hoe je die kan inzetten zodat je meer geniet van seks.

Het echte voorspel is behoefte aan aandacht en intimiteit

 • Uit je hoofd, in je lijf
 • Zin in seks kun je (zelf) maken
 • Je vrouwelijk en sensueel voelen
 • Het vrouwelijk lichaam en seks, hoe werkt dat?
 • Het echte voorspel is behoefte aan aandacht en intimiteit

Veel vrouwen weten dat intimiteit belangrijk voor ze is in een relatie. Maar wist je ook dat hier eigenlijk het voorspel voor vrouwen al begint? Voor de meeste vrouwen begint verleiding en lekkere seks namelijk bij oprechte aandacht krijgen: niets zo fijn als een man die interesse in je toont, je complimentjes geeft en de tijd voor je neemt en je echt ziet. Dat geeft je een goed gevoel, en maakt je meer ontspannen. Dat heb je weer nodig om zin te krijgen in seks.

Intimiteit is voor vrouwen dus niet iets anders dan seks, het is hetzelfde. Sterker nog: de beste seks heb je meestal als je ook een heel fijn contact hebt met iemand. De oprechte aandacht en verbinding.

Wat kun je hiermee in je eigen seksleven?

Romantische etentjes, lekkere massages, een goed gesprek: het zijn allemaal heel geschikte manieren voor een vrouw om uiteindelijk in the mood te komen. En goed nieuws: die kun je plannen. Maak dus tijd voor elkaar, en je zult eerder zin krijgen in seks.

Uit je hoofd, in je lijf. Leer loslaten en je overgeven aan je gevoel.

Is de afwas al gedaan? Dat meningsverschil met die vriendin al opgelost? Hoor ik de kinderen daar? Vrouwen hebben een hoofd vol to do-lijstjes en piekeren wat af. Bovendien kunnen ze heel snel schakelen. Het ene moment lig je nog gepassioneerd te zoenen, het andere bedenk je opeens dat de was nog opgehangen moet worden en ben je weer volledig ‘uit the mood’. Voor mannen totaal onbegrijpelijk (want als zij eenmaal zin hebben, dan houden ze meestal ook zin), maar voor vrouwen heel normaal.

Wil je zin hebben in seks?

Dan is het belangrijk dat je de aandacht houdt bij je lichaam en de aanrakingen die je voelt. Als je denkt kan je niet voelen, dus blijf je maar middelmatig opgewonden. Pas als je de gedachtes uitschakelt word je pas echt opgewonden. Dan ga je pas echt genieten van seks. Volg mijn workshop en leer alles over loslaten of start met deze online training: “Kom uit je hoofd en voel”. De sleutel voor de vrouwelijke opwinding!

Om volledig in overgave te komen, zijn hier drie essentiële tips om je aandacht naar je lichaam te brengen

1: Zorg dat je geen afleiding hebt

Als je seks gaat hebben, zorg dan dat je niet snel afgeleid kunt worden. Doe je telefoon uit, ruim de kamer op en doe de kinderen uit logeren als je die hebt. Je kunt niet al je to-do-lijstjes in je hoofd afvinken, maar je kunt het jezelf wel makkelijker maken.

2: Laat de controle los

Heb je er al eens bij stilgestaan dat wij vrouwen continu bezig zijn om het anderen naar de zin te maken? Een goede vriendin zijn, een goede moeder, een goede collega en een goede dochter. Zorgen zit in ons bloed, en dat is mooi. Maar dat heeft als nadeel dat we continu ons best aan het doen zijn én het gevoel hebben dat de wereld vergaat als we dat eens zouden laten. Pfff, doodvermoeiend.

3: Zie je man als echte vent

Door onze controle-drift zijn we ook geneigd om het leven van onze man te organiseren: “Heb je wel hier aan gedacht?”, “Wil je dat nog even doen? “Dat zou ik echt anders doen!”. Let er maar eens op hoe vaak je je man aan het bijsturen of bekritiseren bent. Voordat je het weet gedraag je je als zijn moeder, en voelt hij zich als je zoon. Niet echt opwindend. En behalve een moodkiller ook slecht voor de intimiteit in je relatie.

De sleutel tot ongekende opwinding:

Overgave

Geef jezelf de tijd om van de seks te genieten, je hoeft nu even niets. Begin je vrijpartij met een ontspanningsmassage (zie ook ‘erotische massage’). Tijdens mijn workshop leer ik jou alles over het loslaten van je controle, dan pas kom je in hoge levels van opwinding.

Overgave: vertrouw erop dat zonder jouw invloed het ook heus wel goed komt. Misschien niet op jouw manier, maar toch. Daarmee straal je uit: ik respecteer je en je mag het op je eigen manier doen. Makkelijk? Niet altijd, maar het kan wel veel opleveren. Lees maar eens op www.surrenderedwife.com.

Zin in seks kun je (zelf) maken

Nee, dit is geen uitspraak van een gefrustreerde man. Dit is echt zo, zelfs door vrouwelijke seksuologen geadviseerd. Goed nieuws dus!

Dit leer jij tijdens mijn workshop voor vrouwen of stellen.

Als je verliefd bent, heb je automatisch zin in seks

Als je (nog) verliefd bent, dan gebeurt dat automatisch. Je wilt graag bij de ander zijn, en je vindt hem spannend. Daardoor sta je open voor seks, krijg je makkelijk zin in seks en ben je binnen mum van tijd opgewonden.

Langer bij elkaar betekent de motor warm laten draaien

Wat nu als je al langer bij elkaar bent? Dan heb je die stofjes niet meer vanzelf, en moet je een beetje meer je best doen om zin te krijgen in seks. Je moet de motor als het ware al een beetje warmdraaien door jezelf regelmatig in de stemming te brengen. Dan zal je tijdens contact met je partner ook eerder zin krijgen in seks met hem.

Zelf ontdekken
Wat moet ik dan doen, om zin te krijgen, denk je vast. Dat zal je zelf moeten ontdekken, want dat verschilt namelijk per vrouw. Maar je kunt je eigen gebruiksaanwijzing leren kennen en ontdekken waar jij van in de stemming komt. Dat kun je dan regelmatig doen, zodat je ook sneller zin krijgt in seks met je partner.

 

Een paar suggesties

 

Raak jij in de stemming van je lichaam aanraken?

Ga dan lekker uitgebreid douchen voordat hij thuiskomt en zeep je lichaam langzaam in, of geef elkaar een erotische massage. (Kadootje voor jullie samen? bestel dan “Vrijen vanuit connectie” , hier vind je ook de erotische massage als onderdeel)

Krijg jij zin door te lezen over seks?

lees dan eens een erotisch verhaal, en stuur hem een berichtje dat je zin hebt om dat later uit te proberen…(voor een leeslijst met erotische boeken en films, kijk op www.shespot.nl of/en  www.seksualiteit.nl)

Erotische speeltjes uitzoeken voor elkaar, of een stout lingeriesetje kopen kunnen je ook zin geven. Kijk eens op websites als www.pabo.nl of www.christineleduc.nl.
Hou je van erotische beelden? Kijk dan eens een erotische film of (vrouwvriendelijke) porno www.shespot.nl www.seksualiteit.nl.

Enneh dames, soloseks/masturberen jezelf aanraken dus is ook een goede manier om je seksuele motor warm te draaien en met seks bezig te zijn.  Ook als je een relatie hebt! En gebruik het om jezelf op te warmen, je hoef alleen maar het begin te maken zonder “Happy ending” 😉

Vrouwen zijn kritisch

Vrouwen leggen de lat hoog voor zichzelf en vinden dat ze perfect moeten zijn. Zijn ze dat niet, dan zijn ze al snel ontevreden. Te dikke billen? Dan voelt haar hele lichaam als te dik. Te kleine borsten? Dan vindt ze zichzelf niet vrouwelijk genoeg. Scheve tenen? Vreselijk!

Onzekerheid is een mood-killer

Door onzekerheid over je lichaam heb jij zelf vaak minder zin om te vrijen en je (letterlijk) bloot te geven. Het stomme is: anderen zijn vaak veel minder kritisch over jouw lichaam dan jijzelf. Maar onzekerheid kan je wel minder verleidelijk maken, omdat je je niet helemaal laat gaan.

 

Hoe merk je dat in seks?

Veel vrouwen hebben moeite om hun blote lichaam te zien en daar trots op te zijn. Ze voelen zich geremd en kunnen zich moeilijk overgeven. Licht uit, deken er overheen. Voor jezelf is dat niet prettig en voor je partner ook niet. Mannen houden van vrouwen die lekker in vel zitten en genieten van hun lichaam, hoeveel putjes, puisjes of rolletjes er ook aan zitten. Sterker nog: ze zien die rolletjes en putjes niet eens, want ze kijken naar jou als compleet plaatje.

Oplossing?

 • De belangrijkste in mijn optiek: Leren voelen wat in je lijf gebeurt!
 • Besteed positieve aandacht aan je lichaam
 • Neem de tijd om je lekker te wassen, in te smeren en mooi te maken
 • Ga regelmatig naar de kapper of de schoonheidsspecialist
 • Koop kleren die de sterke punten van je lichaam benadrukken
 • Draag ook mooi ondergoed, zodat je je lichaam leert zien als iets erotisch
 • Deel eens met je partner met welke lichaamsdelen je wél tevreden bent
 • Vraag hem welke delen van je lichaam hij mooi vindt. Beetje spannend misschien, maar goed voor je zelfvertrouwen!

Je zult zien: je kunt vriendinnen worden met je lichaam, en je veel makkelijker laten gaan in bed

Je vrouwelijk en sensueel voelen

Sluit aan bij het vorige punt: je vrouwelijk en sensueel voelen is heel belangrijk om zin te kunnen krijgen en je te laten gaan in seks. Om je man te verleiden en te plagen. Om je gewild te voelen en jezelf sexy te vinden.

Het vrouwelijk lichaam en seks, hoe werkt dat?

Wist je dat de seksualiteit van vrouwen echt anders is dan van mannen? Daardoor kunnen vrouwen het idee krijgen dat er iets mis is met hen en dat ze aseksueel zijn. Dat is niet zo! Vrouwen hebben gewoon een andere ‘gebruiksaanwijzing’.

Enkele tips waarmee je eigen lichaam beter leert kennen:

Opwinding kost tijd bij vrouwen. Vrouwen hebben wat meer opbouw nodig om in de stemming te komen en zich over te kunnen geven aan seks dan mannen en dan bedoel ik echte overgave! Uit je hoofd zijn en intense genot. Ik weet dat de meeste vrouwen dit niet meemaken en als ja dan hele korte momenten. Neem dus ook de tijd en vraag je partner om de tijd voor jou te nemen (met lekker zoenen, strelen, je vasthouden). Jullie kunnen dit ook samen leren via mijn online training “Vrijen vanuit connectie”

Ontdek je eigen erogene zones:

Weet jij eigenlijk welke plekken op je lichaam je opwindend vindt? Borsten en clitoris zijn vaak wel bekend, maar wist je dat voor veel vrouwen ook de hals, billen en onderbuik, knieën, voeten enz,  opwindend kunnen zijn? ontdek je plekjes. Je weet nu de online trainingen te vinden die je hierbij kunnen helpen.

Mannen zijn vaak to the point en kunnen je borsten en vagina nogal gericht en stevig aanraken. Zeker als je nog niet zo opgewonden bent, is dat niet zo lekker. Wat wel lekker is? Hele zachte aanrakingen. Probeer zelf maar eens: met je vingers over je schaamlippen en heel zacht langs je klitje. Dit voelt vaak veel intenser.

 

Persoonlijk advies en coaching

Wil je persoonlijk advies hoe je samen nog intenser kunt genieten en je seksleven kunt verbeteren? Neem dan contact op met sekscoach Tania Mulder. Zij geeft advies en les aan mannen, vrouwen en stellen. Ze leert je het verschil tussen hoe mannen en vrouwen genieten van seks en geeft je veel tips en technieken om je seksleven te verbeteren.

Lees nu verder: Wat willen mannen in seksualiteit

Voor mannen

Breng een vrouw in extase!

Online training €89

Voor vrouwen

Maak hem gek van verlangen!

Online training €49

Voor stellen

Duo Pakket

Online trainingen Breng een vrouw in extase & Maak hem gek van verlangen van €138 voor €120

error: Content is protected !!

Verbeter je seksleven

Blijf op de hoogte van nieuwe podcasts, tips & nieuwe trainingen

Gefeliciteerd met het verbeteren van je seksleven