Wordt een meester in verleiden

Om vrouwen op te winden, moet je veel aandacht besteden aan de ‘warming up’, net als bij sporten eigenlijk. Veel mannen denken: voorspel is toch gewoon een beetje vingeren en likken, dat doe ik altijd, dan ben ik toch goed bezig? Nope, voorspel begint al lang voordat je een vrouw aanraakt!

Hoe dan? Wat is een goede minnaar dan in de ogen van vrouwen? Een goede minnaar besteedt aandacht aan haar, neemt de tijd voor haar en zorgt ervoor dat ze zich bijzonder voelt. Hij stemt zijn tempo af op haar en plaagt haar, zodat ze geprikkeld raakt en meer wil. Dat is pas echt voorspel.

Heeft een vrouw eenmaal zin en wil ze meer? Dan kan je haar verder verleiden en haar aanraken op haar lekkere plekjes. Ook dan doe je trouwens in eerste instantie nog rustig aan en laat je haar om meer vragen. Maar het start dus allemaal bij een goede warming up. Daarmee kun je een vrouw in vuur en vlam zetten en ben je een betere minnaar dan veel mannen ooit zullen zijn!

Let op: sommige vrouwen zijn wel snel opgewonden en hebben niet veel opbouw nodig. Zij houden ervan om overrompeld te worden door jou. Je moet vrouwen dus leren aanvoelen en ontdekken wat hun ‘gebruiksaanwijzing is’, dan kun je daar op inspelen.
Seks tip 1. Leid een vrouw van controle naar overgave tijdens het voorspel
Tegenwoordig hebben vrouwen vaak de touwtjes in handen: ze moeten een goed zijn in hun werk, als moeder en als partner. Ze zijn dus gewend om controle te hebben. Dat heeft als nadeel dat ze zich niet meer zo snel laten leiden door een man. Maar dit is het gekke: de meeste vrouwen vinden dit wel heel fijn. Zeker in seks: voor een vrouw is er niets lekkerder dan zich helemaal te kunnen overgeven aan jou. Alleen is dit niet zo makkelijk voor haar.

Seks tip 1

Leid een vrouw van controle naar overgave tijdens het voorspel

Tegenwoordig hebben vrouwen vaak de touwtjes in handen: ze moeten een goed zijn in hun werk, als moeder en als partner. Ze zijn dus gewend om controle te hebben. Dat heeft als nadeel dat ze zich niet meer zo snel laten leiden door een man. Maar dit is het gekke: de meeste vrouwen vinden dit wel heel fijn. Zeker in seks: voor een vrouw is er niets lekkerder dan zich helemaal te kunnen overgeven aan jou. Alleen is dit niet zo makkelijk voor haar.

Hoe krijg je een vrouw zo ver dat ze de controle loslaat en zich aan je overgeeft?

 • Wees leidend, maar stem je wel af op haar.
  Vrouwen willen vaak een sterke vent die weet wat hij wil. Je kunt dus het initiatief nemen om haar te verleiden, maar zorg wel dat je niet te snel gaat. De beste tip is om haar zo te plagen dat ze zelf aangeeft meer te willen. Dan neem jij het weer over…
 • Geef haar het gevoel dat ze jou volledig kan vertrouwen.
  Dat ze bij jou in goede handen is. Dit heeft ook te maken met afstemmen op haar, zodat je niet te snel gaat. Laat haar ook merken dat je haar genot belangrijker vindt dan het jouwe. Maar ook dat je precies weet wat ze lekker vindt. Deze site helpt je daarbij!
 • Zorg dat er geen afleiding is.
  Telefoons, pc en tv uit. Kinderen bij de oppas. Zorg dat je allebei de tijd kunt nemen en alle aandacht op jullie kunt focussen. Vrouwen zijn veel sneller afgeleid dan mannen tijdens het vrijen. Geef haar geen kans ;-).
 • Zorg voor een goede sfeer.
  Kachel aan, lekker muziekje op, matras op de grond, kaarsjes aan. Vaak is de huiskamer een beter plek om lekker te vrijen dan de slaapkamer, omdat je dan uit je bekende omgeving bent en nieuwe dingen kunt uit proberen. Ook staan er meer meubels waar je seks op of tegen kunt hebben…
Seks tip 2

Flirt met haar tijdens het voorspel

Flirten is stap 1 als je een vrouw wil verleiden, ook al zijn jullie al lang samen. Door te flirten doe je je best voor haar, en laat je haar speciaal voelen.

Hoe flirt je met een vrouw?

 • Geef een vrouw het gevoel dat ze bijzonder is.
  Ze wil steeds opnieuw veroverd worden door jou. Doe dus je best voor haar. Geef haar een complimentje, verras haar, koop eens een kadootje, zomaar. Laat zien dat je aandacht voor haar hebt. Dit klinkt misschien goedkoop, maar vrouwen waarderen dit echt.
 • Oogcontact is erg belangrijk. Als je een vrouw aankijkt laat je merken dat je haar echt ziet.
  En dat vinden vrouwen belangrijk. Daardoor heeft ze ook het gevoel dat ze bijzonder is voor jou. Oogcontact kan op verschillende manieren: liefdevol of ondeugend. Experimenteer eens en zie wat werkt bij haar.
 • Vrouwen willen graag een zelfverzekerde man, geen onzekere.
  Ook bij flirten geldt: een man die weet wat hij wil en toch relaxed is met zichzelf, is fijn om bij in de buurt te zijn. Let op: je kunt ook zelfverzekerd zijn, terwijl je nog niet precies weet wat je vrouw lekker vindt. Het gaat om je houding, niet dat je alles al weet en kan!
 • Neem de tijd als je een vrouw verleidt
  Dat betekent niet dat je achterover moet gaan hangen en pauzes moet nemen, maar wel dat je er rekening mee houdt dat ze langer de tijd nodig heeft om zich helemaal op jou te kunnen richten en opgewonden te raken.
 • Zie flirten als spel.
  Liefde en seks is geen spelletje, maar wel een spel. De kunst bij flirten is dat je de ander een beetje plaagt. Niet direct op je doel afgaat, maar hints geeft. Dat roept verlangen op in een vrouw. Ook als je al 20 jaar bij elkaar bent.
Seks tip 3

Zoen een vrouw met aandacht

We horen je al denken: ‘Leren zoenen is voor pubers, daar heb ik geen tips voor nodig’. Het zal je verbazen, maar niet iedere man heeft uit zichzelf een goede zoentechniek. En een slechte zoener is een afknapper voor een vrouw.

Andersom krijgt een goede zoener veel bonuspunten: als je een vrouw lekker zoent, kan haar dat in één klap zin geven in meer. Weg van het piekeren, het geregel van het huishouden, de kinderen en andere to do-lijstjes. Een lekkere zoen laat een vrouw week worden in haar knieën. Naar adem happen. Het kan de start zijn van een heerlijke vrijpartij of haar hunkerend achterlaten.

Met deze tips ben je een goede zoener in no time?

 • Kijk elkaar eerst in de ogen. Leun dat een beetje naar elkaar toe.
 • Zoen haar met aandacht, duik er niet meteen bovenop, maar begin rustig, kijk haar tussendoor in de ogen en bouw het langzaam op. Beeld je tijdens het zoenen in dat je iets heel lekkers eet, door langzaam en goed te proeven.
 • Begin het zoenen eerst alleen met je lippen, neem daar de tijd voor.
  Pas als ze je terug zoent gebruik je je tong. Eerst een klein stukje, waarbij je zachtjes over haar lip likt, daarna wacht je af of ze je zoen beantwoordt met haar tong. Doet ze dat? Dan kun je haar tong zachtjes aanraken met de jouwe en een beetje met elkaar spelen.
 • Gebruik je handen bij het zoenen:
  Houd haar hoofd vast, leg je hand in haar nek, streel onder het zoenen haar nek en rug. Dat is mannelijk zoenen en kan vrouwen knikkende knieën geven. Probeer maar eens.
 • Niet doen:
  Te snel met je tong beginnen, terwijl zij er nog niet aan toe is; je tong als een priem helemaal naar binnen steken; haar likken alsof je een hond bent; teveel speeksel gebruiken. Gebruik je handen bij het zoenen: houd haar hoofd vast, leg je hand in haar nek, streel onder het zoenen haar nek en rug. Dat is mannelijk zoenen en kan vrouwen knikkende knieën geven. Probeer maar eens.
 • Zijn jullie beide opgewonden?
  Dan kun je los gaan en wild gaan zoenen.
 • Iedere vrouw heeft weer net een andere zoenvoorkeur
  Wil je de beste zoener zijn voor jouw vrouw? Check dan of ze jouw zoenen lekker vindt, of liever wat anders wil…

Meer weten over hoe je passioneel kunt zoenen?
Kijk dan dit filmpje over passioneel zoenen.

Seks tip 4

Weet welke erogene zones ze heeft

Weet jij welke erogene zones een vrouw heeft? Erogene zones zijn de plekjes op het lichaam die lekker zijn om aan te raken en die je opgewonden kunnen maken. Mannen hebben ze, en vrouwen ook. De tepels en de clitoris zijn de bekendste plekjes bij de vrouw, maar ze heeft er veel meer: haar hals, borsten (niet alleen de tepels), onderkant van de buik en de binnenkant van de dijen. Ook haar bilnaad, anus, handen en voeten zijn vaak opwindend om aan te raken.

 • Weet welke erogene zones jouw partner heeft.
  Ze kunnen per vrouw namelijk verschillen. En welke heb jij eigenlijk? Je kunt dit bij elkaar ontdekken door elkaar een erotische massage te geven.
 • Varieer in je aanraking.
  Erogene zones kun je op verschillende manieren aanraken: strelen, likken of er zachtjes in bijten. Je kunt haar steviger strelen, of juist heel zacht. Met lange halen, of juist met kleine precieze. Plagerig of gericht. Let op haar reactie, zodat je weet wat ze lekker vindt.
 • Raak niet direct haar tepels en clitoris aan bij het strelen.
  Deze erogene zones bewaar je voor het laatst, als ze al opgewonden is. Richt je dus eerst op andere lekkere plekjes, zoals haar mond, hals, de huid boven haar borsten en buik.
 • Pas als ze opgewonden is, ga je verder met haar beffen, vingeren en nog later neuken.
Meer weten over erogene zones? Kijk dan het instructiefilmpje ‘erogene zones‘. Hier zie je welke erogene zones een vrouw heeft en hoe je ze zo kunt aanraken dat je haar opwindt.
Seks tip 5

Raak haar plagerig en zacht aan

Als je een vrouw wilt verleiden en haar wilt aanraken, werkt het goed om te beginnen met zachte aanrakingen. Hoe gek het ook klinkt: zachte aanrakingen kunnen veel intenser voelen dan stevige. Bovendien voelt een vrouw zich dan niet overrompeld en krijgt ze de tijd om opgewonden te worden.

Hoe raak je een vrouw plagerig en zacht aan?

 • Raak haar alleen aan met je vingertoppen.
  Houd er rekening me dat je als man vaak veel kracht in je handen hebt. Voor jouw gevoel raak je haar bijna niet aan. Als je merkt dat dit bij haar kriebelt en ze zich van je wegdraait, breng dan wat meer druk aan met je vingertoppen.
 • Raak haar langzaam aan.
  Neem de tijd. Dat kan een vrouw gek maken.
 • Nogmaals: Raak haar tepels, clitoris en anus pas later aan!
  Dit zijn zulke gevoelige plekjes, daarvoor moet de vrouw eerst opgewonden zijn, om ervan te kunnen genieten.
 • Is de vrouw meer opgewonden, dan is het ook fijn om haar wat steviger aan te raken.
  Laat merken dat je zin in haar hebt. Zo voelt ze dat je een man bent en haar wilt. Dat is voor vrouwen opwindend. Check wel altijd of ze zin heeft in steviger. Je wilt haar niet overrompelen.

Let op: vrouwen die erg druk of gespannen zijn, hebben vaak moeite om te genieten van zachte aanrakingen. Ze raken snel afgeleid en zitten dan in hun hoofd. Hoe los je dit op?

 • Als je haar aandacht hebt, raak haar aanvankelijk niet heel zacht aan, maar wat steviger. Dat geeft haar minder gelegenheid om af te dwalen. Het is wel belangrijk dat je contact met haar houdt: oogcontact, zoenen, complimentjes geven. Straal uit dat je haar de lekkerste vrouw op aarde vindt en haar wil veroveren. Dus niet als een bulldozer over haar heen, dat werkt averechts ;-).
 • Zorg dat er weinig afleiding is (telefoons uit, geen boodschappen meer te doen, kinderen bij oppas etc). Dat geeft haar minder reden om weg te dwalen met haar gedachtes.
 • Spreek met elkaar af dat je de tijd neemt voor een erotische massage. Dan is ook duidelijk dat je de tijd mag nemen om van elkaar te genieten. Dat kan helpen om bij haar ‘een knopje om te zetten’: ik hoef nu even niets. De massage zorgt er dan voor dat je dame zich meer gaan concentreren op haar lichaam, en zich meer kan ontspannen. Dat is beide nodig om opgewonden te worden.

Persoonlijk advies en coaching

Wil je persoonlijk advies hoe je een goede minnaar kunt worden en je seksleven kunt verbeteren? Neem dan contact op met sekscoach Tania Mulder. Zij geeft advies en les aan mannen, vrouwen en stellen. Ze leert je het verschil tussen hoe mannen en vrouwen genieten van seks en geeft je veel tips en technieken om je seksleven te verbeteren.

Seksles / sekscoaching

Seksles / sekscoaching

Herken je dit als man?  Mis je jullie wilde vrijpartijen van vroeger? Lijkt het wel alsof ze er niet meer helemaal bij is als jullie wel vrijen? Mis...

Lees meer

Verbeter je seksleven

Blijf op de hoogte van nieuwe podcasts, tips & nieuwe trainingen

Gefeliciteerd met het verbeteren van je seksleven